ترس از صحبت کردن و 6 راه مقابله با آن

ترس از صحبت کردن

یکی از رایج ترین ترس ها که درصد زیادی از مردم با آن مواجه هستند، ترس از صحبت کردن در جمع است، عدم درمان و مقابله با این ترس می تواند شما را در موقعیت های مختلف تحصیلی، شغلی و حتی روابط عاشقانه با مشکل روبرو کند، در حالی که به راحتی می توان نسبت به کاهش این ترس و درمان آن اقدام کرد. در این مقاله راه کار های برای از بین بردن این ترس و مقابله با آن را توضیح خواهیم داد.

سنگ بزرگ بر ندارید

قطعا بارها ضرب المثل سنگ بزرگ نشانه نزدن است را تا به حال شنیده اید،اگر قصد مقابله با ترس از صحبت کردن را دارید نباید انتظار سخنرانی در جمع های چند صد نفره را در ابتدای کار داشته باشید.

سعی کنید با صحبت در اجتماعات کوچک کار خود را شروع کنید، در جمع دوستان و یا خانواده موضوعی را مطرح کنید و در مورد آن صحبت کنید، اگر در مورد موضوع بحث اطلاع کافی داشته باشید، ترس شما از بین می رود، تعداد مخاطب شما اهمیت چندانی ندارد، مهم توان بیان یک موضوع و تسلط کامل بر روی آن است.

تفاوت روانشناسی مثبت گرا با مثبت اندیشی
کلیک کن ببین

اکثر افرادی که مشکل ترس از صحبت کردن در جمع را دارند حتی از تماس تلفنی هم فراری هستند و ترجیح می دهند از طریق پیام با دیگران در ارتباط باشند، سعی کنید از امروز برای کار های کوچک هم از طریق تماس تلفنی ارتباط برقرار کنید تا بتوانید بر خجالت کشیدن از صحبت غلبه کنید.

همیشه آماده باشید

توانایی برقراری ارتباط مستقیما با دانسته های شما در مورد موضوع بحث در ارتباط است، هرچقدر اطلاع بیشتری کسب کنید ترس شما از سخنرانی در جمع کمتر می شود، سعی کنید قبل از سخنرانی ها چند بار تمرین کنید، از جملات و خود نکته برداری کنید و سعی کنید زمان خود را مدیریت کنید تا تمام مطالب را بتوانید ارائه دهید.

ترس از صحبت کردن

با استرس خود مقابله کنید

مهم ترین لحظه هر صحبت یا سخنرانی، شروع آن است، لحظاتی که ترس عدم ارائه مناسب، عدم توجه مخاطب و … لحظه به لحظه بر ذهن قالب می شود، هرچه بیشتر ترس از صحبت کردن فکر کنید استرس شما افزایش پیدا کرده و منجر به انصراف یا خراب شدن صحبت و سخنرانی شما می شود.

چگونه افکار منفی را از بین ببریم
کلیک کن ببین

قبل از شروع صحبت نفس عمیق بکشید و به چیز های مثبت فکر کنید، نگران عدم توجه مخاطب و یا جذاب نبودن صحبت هایتان نباشید.

از نگاه کردن به دیگران نترسید

هنگام سخنرانی به مخاطب خود نگاه کنید، در جمع های چند نفره از نگاه کردن به یک مخاطب بپرهیزید و سعی کنید با چندین شنونده ارتباط بگیرید، تماشای زمین، سقف و … باعث بی حوصلگی مخاطب شده و از گوش دادن به سخنرانی شما خسته می شوند.

در اینجا بخوانید: چگونه افکار منفی را از بین ببریم

به سایر افراد هم اجازه صحبت بدهید

چه صحبت در جمع دوستان و چه سخنرانی های چند صد نفره، باید با مخاطب تعامل داشته باشید، سخنان خود را طوطی وار و از سر رفع تکلیف بیان نکنید، اجازه دهید دیگران نیز در رابطه با موضوع بحث صحبت و نظرات خود را بیان کنند. صحبت یک طرفه بهترین سخنران ها نیز منجر به خستگی مخاطب می شود.

کاربرد هوش هیجانی چیست
کلیک کن ببین

ترس از صحبت کردن

کسی برای شما صبر نمی کند!

اگر در جمع های دوستانه منتظر اتمام صحبت دیگران هستید تا شروع به صحبت کنید، سخت در اشتباهید، شاید قطع کردن سخن دیگران مقداری بی ادبانه به نظر برسد اما در واقع این موضوع برای جلسات کاری و رسمی صدق می کند، اگر در گفتگو های دوستانه منتظر اتمام صحبت همه بمانید زمانی نوبت به شما می رسد که موضوع بحث به اتمام رسیده و موضوع جدید مطرح می شود، همین باعث می شود که از مطرح کردن نظر خود انصراف داده و یا حتی در صورت مطرح کردن آن دیگر جذابیتی نداشته باشد

77 / 100
محصول با موفقیت به سبد خرید اضافه شد.