چگونه به کودک نه بگوییم. خواه به کودک خود بگویید که او نمیتواند بیرون برود و بازی کند زیرا خیلی سرد است، یا اینکه وقتی او قبل از اینکه تکالیف خود را تمام کند میخواهد به خانه یکی از دوستانش برود، نه میگویید، شنیدن کلمه “نه” هرچند وقت یک بار میتواند برای کودک شما خوب باشد. این موضوع بچهها این یک مرز مشخص را تعیین میکند و در صورت استفاده مناسب، اهمیت شما را نشان میدهد.
روشهای زیادی برای نه گفتن به کودک وجود دارد، اما همه آنها مؤثر نیستند. اگر به فرزندتان نه میگویید، مهم است که نشان دهید منظورتان چیست. در این مقاله با ما همراه شوید تا یاد بگیرید که چگونه به کودک نه بگوییم.
سعی کنید وقتی کودک چیزی از شما مطالبه میکند که میخواهید به جواب منفی بدهید مستقیم و بدون حاشیه این کار را انجام دهید. برای مثال عباراتی مثل “حالا ببینیم چه میشود”، ” احتمالاً نه” و مواردی ازایندست “، میتواند برای کودکان ناامیدکننده باشد؛ و آنها اغلب التماس میکنند، غر میزنند و التماس میکنند که یک جواب را به بله تبدیل کنند.
وقتی منظورتان نه است، پاسخ خود را قطعی کنید. بگویید، “نه، امروز نمیتوانی چنین کاری کنی” ، یا “نه ، ما قصد نداریم به آنجا برویم.” آن را با روشی محکم و معتبر بگویید تا نشان دهید منظور شما چیست.
البته ممکن است مواقعی وجود داشته باشد که پاسخ واقعاً “شاید” باشد. در این موارد، عدم اطمینان خود را با توضیح دلیل عدم قطعیت روشن کنید. جملهای مانند این جمله را بگویید، “من مطمئن نیستم که آیا میتوانیم به پارک برویم. باید منتظر بمانیم و ببینیم هوا بعد از ناهار چگونه به نظر میرسد. ”
یک توضیح کوتاه در مورد اینکه چرا نه میگویید میتواند امتناع شما را به یک تجربه یادگیری تبدیل کند. گفتن، “نه شما نمیتوانید بدون جلیقه نجات خود، به استخر بپرید”، بدون هیچ توضیحی مفید نیست. فرزند شما ممکن است فکر کند، “من نمیتوانم این کار را انجام دهم زیرا مادرم بدجنس است”، بدون اینکه خطر بالقوه را تشخیص دهد.
سعی کنید جملاتی مانند این را بیان کنید: “نه، شما نمیتوانید بدون جلیقه نجات خود را به داخل استخر بپرید، زیرا شما شناگری نیستید که بتوانید بدون جلیقه نجات تا انتهای استخر شنا کنید.” هنگامیکه کودک شما دلیل پاسخ شما را میفهمد ممکن است وقتی شما در آنجا نیستید تا به او جواب منفی بدهد، کار خطرناک کمتری انجام دهد.
مهم نیست که فرزندتان چقدر ناله، التماس یا گریه میکند، تسلیم نشوید. تغییر دادن نه به بله، فقط باعث تقویت فرزند شما میشود که منظور شما واقعاً چیزی نیست که میگویید.
حتی وقتی چیزهایی مانند این را میشنوید، “اما بقیه این کار را انجام میدهند!” یا، “شما خیلی بدجنس هستید ازت متنفرم!” به قول خود برنگردید به فرزند خود یادآوری کنید، “من تو را دوست دارم و این قانون من است” و مکالمه را قطع کنید.از غر زدن ملایم چشمپوشی کنید و از بحث و جدال درباره پاسخ خود بپرهیزید.
اگر رفتار کودک شما تغییر کرد، نتیجه را دنبال کنید. دادن زدن، جیغ زدن و آزار و اذیت مداوم ممکن است باعث شود بهترین پاسخ را در زمان کوتاه از طرف شما داشته باشد.
در صورت لزوم یک اخطار به او بدهید که اگر رفتار خود را ادامه دهد و التماس کردن را متوقف نکند، مجبور به تایم خواهید شد.
تکنیک تایم اوت روشی است که در آن خبری از خشونت و تنبیه نیست. فقط زمانی به کودک میدهید که رفتارهای بد خود را کنار بگذارد. در این تکنیک اجازه میدهید چند لحظه کودک شما در جایی به تنهایی بنشیند و لازم است که در این مدت هیچ توجهی به او نکنید که نتیجه منفی خواهد داشت. از این تکنیک میتوانید زمانی استفاده کنید که کودک شما قوانین را زیر پا میگذارد؛ و لازم است که به او گوشزد شود.
درحالیکه ممکن است بعضی از والدین نه گفتن را دوست نداشته باشند زیرا نمیخواهند بد باشند، دیگران ممکن است از اینکه فرزندشان ناراحت است احساس گناه کنند. توجه به احساس شما هنگام نه گفتن بسیار مهم است تا بتوانید با احساسی سالم و مثمر ثمر برخورد کنید.
به خود یادآوری کنید که خوب است فرزندتان احساسات ناراحتکنندهای مانند غم و ناامیدی را تجربه کند. درواقع، نه گفتن به درخواستهای فرزندتان به او این فرصت را میدهد تا با احساسات خود به روشی مناسب اجتماعی برخورد کند.
در این نوشتار در مورد اینکه چگونه به کودک نه بگوییم صحبت کردیم و مطالب مفیدی را یادآوری کردیم. نکتهای که اهمیت دارد این است که نباید در مورد برخی رفتارهای کودکان کوتاه بیایید زیرا آنها فکر میکنند که کار درستی انجام دادهاند. شما میتوانید با مدیریت احساسات خود و کنترل شرایط و رفتار فرزندان او را برای اجتماعی شدن بیشتر تربیت کنید.